Nöropazarlama Projesi Stevie® Awards’tan Altın Ödül Kazandı!

Dell Technologies ve Tech Data için yürüttüğümüz, proje danışmanlığını yapmış olduğum #BrainIT projesi ile Türkiye’ye nöropazarlama alanında ilk uluslararası ödülü getirmiş olmanın gururunu yaşıyorum!

Proje detaylarına ve ödüle ilişkin basın bültenini aşağıda bulabilirsiniz:

70 ülkeden 12.000’i aşkın projenin yarıştığı ve dünyanın en prestijli iş dünyası ödüllerinden birisi olarak kabul edilen Stevie® Awards’da, Nöropazarlama Danışmanı Seda Genç tarafından yürütülen, Dell Technologies ve Tech Data ortak nöropazarlama araştırması olan “BrainIT”, 2020 Middle East Stevie® Awards’ın Innovation in Science [Bilimde İnovasyon] kategorisinde Altın Stevie® ödülünü kazandı.

Nöropazarlama Alanında Türkiye’de ve Dünyada Bir İlk!

Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren dünyaca ünlü nöropazarlama şirketi Neurons INC.’in Türkiye ve Ortadoğu Temsilcisi, Nöropazarlama Danışmanı Seda Genç, Dell Technologies ve Tech Data Türkiye ortak nöropazarlama araştırması olan BrainIT projesinin detayları hakkında şöyle konuştu: “Dell Technologies ve Tech Data Türkiye için

Continue reading

BAŞKALARININ ŞEKİLLENDİRDİĞİ HAYATI DEĞİL, KENDİ HAYATINI YAŞA!

Genç arkadaşlarımızın kafaları bi hayli karışık. Bazen soruyorlar bana, bir yerden başlamak istiyorum ama nerden? diye. Bir şeyleri değiştirmekten başla diyorum. Kendi hayatını yaşamaktan başla, başkalarının şekillendirdiği hayatı değil…

Bırakın içinde bulunduğumuz dünyanın size dayattıklarını. Kendinizi dinleyin, sorgulayın. İlerde pişman olmamak için sorgulayın, mutlu olmak için sorgulayın, sevdiğiniz işi yapmak için sorgulayın. Unutmayın, hayatta çoğu şey yoruma açıktır. Okuduğunuz bir kitap da verilen tavsiye de sosyal normlar da. Hepimiz birilerinin şekillendirdiği dünyada yaşarız ve çoğu zaman nedenini sorgulamayız bile. Çünkü bize söylenen doğru budur. Dolayısıyla bu doğruların izinden gider, hayatımızı buna göre şekillendiririz. Maalesef bu durum bazı pişmanlıkları da beraberinde getirebilir. Çünkü, başkalarının olması istediği gibi bir hayat yaşamış oluruz, kendi istediğimiz gibi değil. Continue reading

Tüketici Nörobilimi ve Nöropazarlama Karmaşası. Aynı dili mi konuşuyoruz?

Nöropazarlamanın yeni ve popüler bir alan olması birçok tartışmayı da beraberinde getirmekte. Bu tartışmaların temelde belki de en büyük nedeni, bazı kavramların zihinlerde henüz net oturmamış olması ve farkların ayrımına gidememek olabilir.

Nöropazarlama ve tüketici nörobilimi arasındaki fark da bunlardan biri.

Bu iki kavramın ayrımına gidilememesi, farklı görüşlerin yer alması gerek sektör içinde, gerekse akademik dünyada nöropazarlamanın yanlış anlaşılmasına sebebiyet vermektedir.  Bu nedenledir ki, nörobilimciler bilimsellikten dolayı nöropazarlamayı kendilerinin yapmaları gereken bi iş olduğunu savunurken, pazarlamacılar bunun stratejik bir yaklaşım olduğunu ve bunu nörobilimcilerden çok daha iyi yapabildiklerini savunurlar.

Her ikisi de haklı mı? Evet. Her ikisi de yanılıyor mu? Evet. Continue reading

Neden Portakallı Pekin Ördeği?

Aramızda portakallı pekin ördeği hastası olanlar var mı?
Peki ya tavuklu dürüm?

Haydi bakalım, şimdi bir tercih yapalım.
Instagramda bir fotoğraf paylaşsaydınız fotoğrafınız bu iki yemekten hangisiyle olurdu?

Birçoğumuzun vereceği cevabı tahmin etmek zor değil (İstatistiksel olarak %5’lik kısmı hariç tutuyorum 🙂 ). İçten içe tavuklu dürümle aramızda bir duygusal bağ var aslında ama portakallı pekin ördeği de pek bir havalı canımmm! Dur ya, böyle daha cool oldu. Cevap veriyorum, portakallı pekin ördeği!

Amacım elbette iki farklı lezzet arasında karşılaştırma yapmak değil. Rasyonel olarak biri tavuk, biri ördek sonuçta 🙂 Damak zevkleri farklı olabilir. Bu yazıda bizi ilgilendiren kısım, olayın irrasyonel tarafı ve bunun sosyal medyadaki paylaşımlarımızı nasıl etkilediği. Orası bu kadar net değil, biraz daha karışık gibi. En azından limbik sistemimiz öyle diyor. Continue reading